آموزشگاه دخترانه زبان کره ای الما
اموزش زبان کره ای در تهران تحت مجوز آموزش پرورش مختص دختران با مدیریت بانو صابری- در دو لاین دخترانه و پسرانه ، پیشرو در ارایه خدمات نوین آموزش زبان کره ای در ایران با بهترین اساتید ایرانی کره ای

فرهنگ کره جنوبی را چقدر می شناسید ؟

فرهنگ کره جنوبی
فرهنگ کره جنوبی

برای زبان آموزان و علاقمندان کشور کره جنوبی ، آشنایی با فرهنگ و تمدن کره جنوبی می تواند آگاهی های آنها را افزایش دهد و بخصوص برای کسانی که قصد مهاجرت به کره جنوبی و زندگی در کره جنوبی را دارند مفید باشد.

آموزش زبان کره ای

فرهنگ کره جنوبی از قدیم تا به امروز

گفته می شود سابقه تمدنی کشور کره به حدود ۵۰۰۰ سال قبل بر می گردد. افسانه یا داستان زمان شکل گیری پادشاهی کره به ۲۳۳۳ قبل از میلاد بر میگردد. مهمترین دوره پادشاهی کره به دوره سه پادشاهی (شیلا، کوگوریو و پائیک چه) بر می گردد. پادشاهی شیلا در سال ۵۷ قبل از میلاد تاسیس شد تا ۶۶۸ که شیلا دو پادشاهی دیگر را شکست داد و یک امپراطوری تشکیل داد که تا ۹۳۵ میلادی ادامه داشت و از آن تاریخ تا ۱۳۹۲ نیز امپراطوری کوگوریو حضور داشت و از سال ۱۳۹۲ تا ۱۹۱۰ سلسله چوسون برکشور حاکم بود که پس از آن تا سال ۱۹۴۵، کره تحت استعمار مستقیم ژاپن قرار داشته است. پس از آزادی، بخش شمالی کره، تحت اشغال روسیه و چین و بخش جنوبی تحت اشغال آمریکائی‌ها قرار گرفت که بالاخره براساس مدار ۳۵ درجه کشور تقسیم شد. از سال ۱۹۴۵ تا ۱۹۴۸، کره جنوبی تحت نظارت آمریکائی‌ها قرار داشت که پس از آن، اولین جمهوری کره توسط سینگ مان ریح تاسیس شده است. همچنین دو کشور کره شمالی و کره جنوبی در سال ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ با یکدیگر درگیر جنگ شده اند.

ارتباطات زبان شناسی

ارتباطات زبان شناسی: در حدود ۷۰ میلیون نفر درجهان به زبان کره‌ای سخن می‌گویند. الفبای زبان کره ای موسوم به Hangeul می باشد که در اواسط قرن ۱۵ اختراع شده هانگول زبان ساده‌ای است، و بهمین دلیل کره در حال حاضر یکی از بالاترین نرخ های باسوادی را در دنیا دارد، بهمین دلیل یونسکو جایزه باسوادی هانگول را در سال ۱۹۸۸ برقرار کرده است.

جمعیت شناسی: کره جنوبی یکی از معدود کشورهائی است که در آن قوم و نژاد و ملیت با هم تفاوت ندارد. جمعیت کره ۶۰۰/۴۸ میلیون نفر می باشد و توزیع جمعیتی ۴۸۶ نفر در هر کیلومتر مربع است که سومین کشور متراکم جهان است. میانگین رشد جمعیت نیم درصد اعلام شده و ۳/۱۱% از جمعیت در سن ۶۵ سالگی و یا بالاتر قرار دارند. در حال حاضر کره، یکی از پائین ترین نرخ های تولد را در میان اقتصاد های توسعه یافته با ۲۲/۱ تولد برای هر زن دارد که پائین تر از میانگین ۷۱/۱ OECD می باشد.

خانواده در کره جنوبی

خانواده ها و گروه‌های خویشاوندی: بطور سنتی کره ایها از سیستم طایفه گرائی پیروی می کنند. مردم کره بر روی نهاد خانواده تاکید فراوانی دارند، رعایت آداب خانوادگی از ضروریات رفتار در جامعه کره ای بحساب می آید و همچنین به والدین و بزرگترها با احترام رفتار می کنند. براساس سیستم طایفه گرائی خانواده ها فرزند پسر را بیشتر ترجیح می دهند. بطور سنتی تا سال ۱۹۸۹، پسر ارشد از سهم بیشتری از ارث برخوردار می شد، چراکه باید هم وظایف والدین در زمان کهن سالی آنان و هم مسئولیت انجام مراسم نیاکان را برعهده بگیرد.. براساس سنت کره ای، گروه خویشاوندی پدری کلیه اعضای فامیل در برنامه های مشترک گروههای خویشاوندی شرکت می کنند و نسبت به بجای آوردن مراسم تشریفاتی، اظهار احترام به ارواح نیاکان و تجدید روابط خانوادگی همت می گمارند. بسیاری از کره ایها شجره نامه قدیمی چندصدساله خود را همچنان حفظ کرده اند.

آداب معاشرت در کره جنوبی

آداب معاشرت: آموزه سنتی کنفوسیوسی بر روی نزاکت در روابط بشری بر روی پنج بعد از روابط شامل روابط بین حاکم و رعیت، پدر و پسر، شوهر و زن، عالی و دانی و دوست و دوست تاکید می کند. کنفوسیوس معیار اخلاق و راهنمای بسیاری از مردم می باشد. کره ایها نسبت به نوع رفتار بسیار دقیق بوده و نوع صحبت کردن آنها، بازتاب روابط سلسله مراتبی آنان بین بازیگران اجتماعی می باشد. بجز همکلاسی های قبلی و سایر دوستان بسیار نزدیک، بزرگسالان از اسامی اول برای نام بردن یکدیگر استفاده نمی کنند. معمولا عناوینی نظیر دکتر یا مهندس یا پرزدینت با یک پسوند افتخار آمیز Nim که برتری اجتماعی را یاددآور می شود بکار گرفته می شود. کره ای ها با افراد بالا دست جامعه فروتن، اما نسبت به افراد پائین تر یا طبقه دوستان، رفتار دوستانه ای دارند.میانگین ازدواج دختران به ۳۵ سال در سال ۲۰۱۲ (و ۳۷ سال برای مردان) رسیده است.

مطلب مرتبط >>>>  مزایای آموزش زبان کره ای

نظام آموزشی در کره جنوبی

نظام آموزشی: سیستم مدارس کره جنوبی ، شامل ۶ سال مقطع ابتدائی، ۳ سال دوره اول متوسطه و ۳ سال دوره دوم (دبیرستان) می‌باشد. دبیرستان ها به دو گروه ( مدارس هنر و علوم انسانی) و (فنی و حرفه‌ای) تقسیم می‌شود. در کشور کره، ۹ سال اول از آموزش (ابتدائی و متوسطه) رایگان و اجباری می باشد هرچند موسسات آموزش خصوصی نیز فعال می باشند.

سه سال آخر دبیرستان اختیاری بوده و می بایستی هزینه آن نیز از سوی خانواده ها پرداخت گردد. همچنین توجه زیاد به مقوله آموزش بعنوان بازتابی از میراث سلسله مراتبی کنفوسیوسی بجای مانده از دوران قدیم و ابزاری برای ارتقاء شرایط اجتماعی می شود. بهمین دلیل میزان تحصیلات در تعیین طبقه اجتماعی، ارتقاء در سیستم اداری و سطح درآمد فرد تاثیر فراوانی دارد. لذا خانواده ها برای ورود فرزندانشان به دانشگاههای کشور هزینه های فراوانی می کنند. حدود ۸۵% از جوانان پس از دبیرستان وارد دانشگاه می شوند. کره با حدود سه میلیون و سیصد هزار دانشجو، دارای یکی از بالاترین آمار دانشجو می باشد. هزینه های دانشگاهی نیز بسیار سنگین است، تاجائیکه این مسئله منجر به خودکشی میانگین سالانه حدود ۲۳۰ جوان می گردد. کشور کره با حدود میانگین ده هزار دلار در سال، پس از آمریکا، دومین کشور گران از نظر هزینه های تحصیلی می باشد.

مهاجرت تحصیلی به کره جنوبی را به آسانی تجربه کنید.

ادیان مردمان کره جنوبی

ادیان در کره جنوبی: دین در کره توسط تعداد زیادی از سنت های مختلف احاطه شده است. به تعبیر دیگر در کره یک گستره وسیعی از عقاید مذهبی از شامانیسم، کنفوسیونیسم، بودیسم، مسیحیت، ادیان بومی تا اسلام و سایر ادیان وجود دارد . طبق آمار ها ، در حدود ۴۳ درصد از مردم کره جنوبی فاقد اعتقادات دینی و مذهبی هستند. از ۵۷ درصد دیگر ، ۳۱ درصد مسیحی, ۲۴ درصد بودایی, ۲درصد پیروان کنفسیوس و ۱درصد دارای سایر مذاهب می باشند . اقلیت کوچکی از کره ای ها (حدود ۲۵ تا ۳۰ هزار نفر بومی و حدود صد هزار نفر مهاجر) مسلمان هستند. بین گروههای مسیحی و بودائی رقابت جدی وجود دارد. طبق قانون اساسی، کشور کره جنوبی دارای نظام سکولاریسم و گرایش به کثرت گرائی دینی دارد، اما اخیرا دولت ، توجه دولت نسبت به کلیساهای پروتستانی بیشتر شده که این امر موجب نارضایتی سایر گروههای مذهبی شده است به همین دلیل در چند ساله اخیر میزان پیروان آئین مسیحیت در این کشور افزایش چند درصدی داشته است. البته طی دو دهه اخیر دیالوگ های گروههای مذهبی با یکدیگر افزایش پیدا کرده است.

معضلات اجتماعی: ازآنجائیکه کشور کره جنوبی تنها پس از طی چند دهه به فرایند توسعه اقتصادی دست یافته، لذا نیل به این رتبه در اثر یک فرایند توسعه ناهمگون بوده که با یکسری از مشکلات اجتماعی ناشی از تغییر «شدید»، نظیر مشکلات اقتصادی، عدم برابری در توزیع ثروت و فاصله طبقاتی بالا، رقابت سنگین و طاقت فرسا برای دست یابی به طبقات بالای اجتماعی، افزایش سن ازدواج ، ازدیاد میران جرم و جنایت و ناهنجاری در مدارس ، بحران های اقتصادی، مواجه با بحران فرهنگ شهرت و خشونت های داخلی همراه بوده است. براساس آمار سازمان بهداشت جهانی، کره جنوبی، با ۳۱ مورد در هر صد هزار نفر، دومین نرخ خودکشی (پس از لیتوانی) را در جهان دارد که میزان خودکشی طی ده سال گذشته این کشور نیز دوبرابر شده است .

ایجاد موج فرهنگی کره‌ای: از اواسط دهه ۹۰، بدلیل توسعه اقتصادی کره، تقویت ابعاد مربوط به هویت فرهنگی این کشور و همچنین افزایش توانمندی آن در صنایع فرهنگی، نهادهای فرهنگی کره جنوبی تلاش نمودند تا برای کشور جایگاه جدیدی در فرایند جهانی شدن تعریف نمایند و بهمین دلیل با سیاست گذاری و برنامه ریزی دقیق و تولید محصولات جدید فرهنگی که تلفیقی از فرهنگ سنتی و مدرن کره است، در عرصه جهانی رقابت فرهنگی وارد شده و دست به ایجاد موجی موسوم به «موج کره ای» یا هالیو به زبان محلی زده که از مصادیق آن می توان به تولید درام های کره ای، مد لباس های کره ای، معرفی آشپزی و مراسم چای کره ای، آرایش مو به سبک کره ای، تشویق سیاستهای مربوط به توریسم، ترویج زبان و مدیتیشن کره ای اشاره نمود، که تاکنون توانست جایگاه خاصی را در کشورهای مختلف دنیا بویژه کشورهای آمریکای لاتین و خاورمیانه کسب نماید.

مطلب مرتبط >>>>  تحصیل رشته معماری در کره جنوبی

روابط دوجانبه فرهنگی و علمی: دوکشور از زمان تاسیس روابط دوجانبه، همکاریهای مناسبی در زمنیه فرهنگی و آموزشی و تحقیقاتی انجام داده اند که نماد این همکاریها ، نامگذاری خیابان تهران در منطقه کانگنام سئول و نامگذاری خیابان سئول و پارک مشهور سئول در تهران می باشد. تاکنون برنامه های فرهنگی متعددی در دوکشور برگزار گردید. که مهمترین برنامه هائی که طی سالهای اخیر از سوی طرف ایرانی در کره به اجراء درآمده ، شامل برگزاری نمایشگاه مشهور شکوه پرشیا با همکاری موزه ملی ایران، شب ایرانی، برگزاری جشنواره نوروز ۱۳۹۰ ، برنامه های متنوع گرامیداشت پنجاهمین سالگرد تاسیس روابط دو کشور (نوامبر و اکتبر ۲۰۱۲) ، برگزاری نمایشگاههای متعدد صنایع دستی و جشنواره غذا از سوی نمایندگی می باشد. همچنین اسناد همکاری دوکشور، شامل توافقنامه همکاری در زمینه امور فرهنگی و آموزشی در غالب برنامه همکاری، یادداشت تفاهم همکاری در زمینه گردشگری ، یادداشت تفاهم همکاری فیمابین کتابخانه های ملی دوکشور و یادداشت تفاهم همکاریهای ورزشی ( بین وزیر ورزش کشورمان با وزیر فرهنگ ، ورزش و توریسم کره جنوبی ( تیرماه ۱۳۹۲ ) می باشد، همچنین دانشگاههای کشورمان بخصوص دانشگاه تهران با تعدادی از دانشگاههای کره (نظیر دانشگاه ملی سئول، هانکوک، کیونگ هی، آجو و یون سه) می باشد. تاکنون نخبگان زیادی از سوی دوکشور در بازدیدها، سمینارها و اجلاس های دوکشور شرکت نمودند.

از سال ۱۹۴۵ که دو کره از يكديگر جدا شدند، تغییرات فرهنگی بسياری را تجربه کرده اند، اما فرهنگی مشترک داشته اند. از نظر تاریخی، کره جزوی از همسایه بزرگترش چین بوده است. کره هیچ وقت نتوانسته از این حیث جدا از چین باشد. در برنامه‌های فرهنگی و آموزشی، وزیر فرهنگ کره افراد را هم به هنر سنتی و هم به هنر مدرن تشویق می کند. سفالگری کره نظیر جوسون، بیکجا، بونچونگ و گوریو در عالم زبان زد است. معماری آنان با توجه به این که کره در تاریخش ویرانی و سازندگی زیادی را تجربه کرده است، آمیزه ي زیبایی از ترکیب طبیعت با معماری به وجود آمده است.

کمال هنرشان را می توان در ۹ اثر به ثبت رسیده در یونسکو مشاهده کرد. اکثریت نژادی این کشور را کره ای ها تشکیل می‌دهند. تنها گروه غیر همگن ساکن در کره، اقلیت 20000 نفری چینی می باشد. به دلیل همگنی نژادی مردم بومی، مردم این کشور وارث فرهنگ، آداب و رسوم غنی می باشند. ساکنان این کشور به فرهنگ و سنت های خود شدیدا پایبند هستند. این سنت ها زندگی روزمره آن ها را تحت الشعاع خود قرار می دهد. این افراد در هر شرایط و موقعیتی باز هم پایبندی خود را به فرهنگشان ابراز می دارند. برخي نكات در مورد آداب و رسوم و فرهنگ مردم كره مردم کره یکی از با اخلاق ترین و از نظر زبانی همگن ترین مردم جهان هستند.

سالمندان در فرهنگ کره جنوبی

سالمندان از ارزش و احترام خاصی در میان مردم برخوردارند. خانواده مهم ترین بخش زندگی مردم کره است. به این دلیل، رفاه خانواده دارای ارزش ویژه ای است. بر اساس سنت های دیرین، پدر سرپرست خانواده و مسئول هدایت اعضای خانواده می باشد. مردم کره معمولا روی زمین می نشینند، غذا میل می کنند و می خوابند. از این رو آن ها انتظار دارند که کفش خود را قبل از ورود به منزل آن ها از پا در بیاورید. در زمان سفر یا برنامه گروهی هزینه ها بین افراد تقسیم می شود. نحوه تقسیم بندی هزینه ها توسط مسن ترین فرد گروه کنترل می شود. ارائه انعام به افراد، جز آداب کره ای ها نیست، از این رو پرداخت آن الزامی نیست، مگر این که فرد اصرار در کمک داشته باشد. ازدواج کردن همانند ایران همراه با آیین های خاصی می باشد و کسب اجازه والدین هر دو طرف برای این امر ضروری است. کار سنگین و مطالعه جدی امری عادی در زندگی روزمره مردم کره است. در زمان صرف شام در محیط خارج از منزل، مسن ترین فرد هزینه را پرداخت می کند. از این رو نباید افراد جوان در خصوص پرداخت هزینه اصرار نمایند.

مطلب مرتبط >>>>  رشته تحصیلی فیزیک در کره جنوبی

معلمان در فرهنگ کره جنوبی

کره ای ها احترام زیادی برای معلمان و افراد تحصیل کرده قائل هستند و برای ورود به دانشگاه ها نیز رقابت شدیدی وجود دارد. افراد توسط عنوان یا عنوان و نام خانوادگی آن ها مورد خطاب قرار می گیرند. در زمان معرفی، کره ای ها تعظیم کوتاهی به یکدیگر می کنند و در بعضی موارد به یکدیگر دست می دهند. در زمان دیدار و آشنایی با خارجی ها، کره ای ها با آن ها دست می دهند. در اولین دیدار، دست دادن با دیگران امری عادی است. در نسل های جدید مردم کره، جوانان از هر دو دست برای سلام کردن استفاده می کنند. دیدار ها باید از قبل برنامه ریزی شده باشد. بهترین زمان ها برای دیدارها، ساعت 10 صبح تا 12 و 2 تا 4 عصر می باشد. کلیه مردم خود را متعهد به حفظ سنت های دیرین می دانند. در این زمینه آن ها با تمامی توان خود تلاش می نمایند. خانواده اساس ساختار اجتماعی بوده و موجب پایداری زندگی مردم است. از این رو تعداد اعضای خانواده ها در حال افزایش می باشند. افراد مجرد تحت حمایت کامل خانواده ها می باشند. افراد مسن در جامعه کره جنوبی از ارزش و جایگاه ویژه ای برخوردارند و احترام به آن ها در تمامی شرایط الزامی است.

فرهنگ مهمانی در کره جنوبی

مردم کره جنوبی فردی را به جمع خود می پذیرند که توسط شخص دیگری معرفی شده باشد. روابط در چارچوب دیدار های غیر رسمی گسترش می یابد. مردم کره جنوبی جهت رفتارهای برنامه ریزی شده به مواردی خاص پایبند می باشند. اگر به مهمانی شام دعوت شدید، با سایر مهمانان همراه باشید و در محل مهمانی حاضر شوید. اگر به مهمانی یا اجتماعی بزرگ دعوت شدید، می توانید بدون اخطار قبلی با تاخیر زمانی نیم ساعت به محل ملاقات وارد شوید. روز بعد از ملاقات، حتما پیام تشکر و قدردانی را برای میزبان ارسال نمایید. با توجه به وجود سنت ها و باورهای مردم کره جنوبی، پایبندی به برنامه های تعیین شده و اجرای آن ها بسیار مهم است. بر اساس این دیدگاه تخطی از تعهدات موجب بدنامی فرد یا موسسه خواهد شد. اماکن عمومی متعددی در کره جنوبی فضاهای مناسب جهت برگزاری ملاقات های تجاری را در اختیار تجار قرار می دهند. بر اساس بررسی های انجام شده، اکثریت دولتمردان کره جنوبی علاقه دارند تا طی سال بیش از یک سفر تفریحی داشته باشند. این امر در شرایطی بیان می شود که ساکنان کره جنوبی از اوقات فراغت جهت حضور در مهمانی های خانوادگی، مطالعه، خرید و … استفاده می نمایند. آن ها تلاش دارند تا از اوقات فراغت خود به بهترین شکل ممکن بهره برداری نمایند.

منابع : همشهری آنلاین – آموزشگاه زبان کره صدیق دانش

نوشته ای که مطالعه کردید از دسته مقالات زبان کره ای وبلاگ اندیشه برتر کودکان می باشد. علاقمندان به زبان کره ای می تواندد در دوره های آموزش زبان کره ای ثبت نام کنند.

You may also like...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

09191371195